Schoonmaakbedrijf-Antwerpen

80-jarige glazenwasser nog steeds actief

Het Amstelveens Nieuwsblad besteed aandacht aan glazenwasser Bart van Heuvelen. Hij zorgt al 57 jaar voor heel wat schoongepoetste ramen in de wijk Elsrijk in Amstelveen. Bart is dan ook al aardig op leeftijd. Afgelopen zaterdag vierde hij zijn 80ste verjaardag.

In maart 1964 stapte Bart voor het eerst op de ladder in de toen nog jonge wijk Elsrijk. Amstelveen was toen nog een stuk kleiner. Het politiebureau aan de Gerard Doulaan was in aanbouw en wie een paar straten liep, zag de koeien in de wei staan.

Aan stoppen denkt hij nog niet

Aan stoppen denkt Bart nog niet. Zoon Robert, die ook glazenwasser is, hielp zijn vader al van jongs af aan. Inmiddels heeft hij de zaak overgenomen en wordt hij bijgestaan door vader Bart. Van Heuvelen senior besloot afgelopen zomer een stapje terug te doen. “Het risico om van de ladder te vallen en iets te breken is te groot op mijn leeftijd”, vindt hij. Maar hij helpt nog steeds. Bij de huizen waarvan de ramen gewassen zijn, moet tenslotte ook geld opgehaald worden. Geeft hem meteen de gelegenheid om een praatje te maken.

Een aantal buren en oud-buren in Elsrijk zamelden geld in voor een mooi verjaardagscadeau. Zij schreven allemaal een tekst op een grote kaart die zaterdag aan Bart werd overhandigd samen met een VVV-bon en een fles wijn.

Bron: Amstelveens Nieuwsblad